Plukpoëzie en speurtochten

 Terug naar Kreaties

Ik houd van speurtochten. En van teksten tegenkomen op onverwachte plekken. Het gevoel dat je even alleen bent met een zin of gedicht en dat zonder dat je een boek opensloeg. Een aantal jaren geleden heb ik voor Dichters in de Prinsentuin een gedichtenspeurtocht gemaakt. Ik heb ook nog steeds een plan om een permanente gedichtenspeurtocht in een stad te maken met verstopte teksten op straat, onder bankjes en om hoekjes. Wie weet welke stad wil?

plukpoëziekleur   plukpoëzie
In sommige gevallen houd ik van dingen op A7-formaat of kleiner, boekjes, geplastificeerde kaartjes. Leeg of met goede woordcombinaties en dat je die dan mee naar huis mag nemen. Daarom bedacht ik plukpoëzie, poëzie om te plukken en te houden. Plukpoëzie was te plukken op verschillende festivalletjes, zoals op Festifarm, op Sous les pavés, la plage en op de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg.

Wil je een speurtocht of plukpoëzie op je festival of feestje? Of een stop-motionfilmpje ter aankondiging of promotie van het een of ander? Stuur mij een mailtje.

Terug naar Kreaties